Toegang tot de e-learning Modules

Welkom bij REAL Alternatives 4 Life - een blended learning programma voor technici werkzaam in de koel-, airconditioning- en warmtepompsector. Het leerprogramma is ontwikkeld om de vaardigheden en kennis aangaande het gebruik van alternatieve koelmiddelen te verbeteren en wordt ondersteund door een mix van interactieve e-learning, trainingsgidsen, tools en assessments die gebruikt kunnen worden door opleidingscentra. Er is ook een e-bibliotheek met bijkomende informatiebronnen (gepost door gebruikers) op www.realalternatives.eu 

REAL Alternatives 4 LIFE is ontwikkeld door een consortium van verenigingen en opleidingsinstellingen uit heel Europa en is medegefinancierd door de EU. Daarnaast wordt het gesteund door stakeholders uit de industrie. Leraren, fabrikanten en ontwerpers van installaties hebben bijgedragen aan de inhoud. Het leermateriaal is beschikbaar in Kroatisch, Tsjechisch, Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Pools, Roemeens, Spaans en Turks.

Belangrijke informatie:
Na het lezen van deze inleiding kan u de inleidende module (Module 1) vinden bij Leerpad.
U moet module 1 volledig doorlopen alvorens u toegang krijgt tot module 2.
Na het doorlopen van module 2 krijgt u toegang tot de 7 resterende modules.

 

Modules

Het e-learningprogramma bevat de volgende e-learningmodules:

  1. Kennismaking met alternatieve koelmiddelen – veiligheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en goede praktijk
  2. Veiligheid en risicobeoordeling
  3. Systeemontwerp voor systemen met alternatieve koelmiddelen
  4. Lekdichtheid en lekdetectie bij alternatieve koelmiddelen
  5. Richtlijnen in verband met onderhoud en herstellingen van systemen die met alternatieve koelmiddelen werken
  6. Bestaande koelsystemen retrofitten met lage GWP-alternatieven
  7. Checklist met wettelijke verplichtingen bij werken met alternatieve koelmiddelen
  8. Meten van de financiële en ecologische impact van lekkage
  9. Hulpmiddelen en begeleiding voor het uitvoeren van een onderzoek ter plaatse

Het wordt ondersteund door:

Opmerking:
De e-learningmodules en PDF-boekjes zijn herzien in Augustus 2018.

Beoordeling

Om meer te weten te komen over hoe u een examen op basis van dit programma kunt doen en een REAL Alternatives 4 LIFE CPD (Continu Professional Development) -certificaat kunt bekomen, raadpleegt u de website op www.realalternatives.eu.
Opmerking: Beoordeling en certificering is alleen beschikbaar als u studeert bij een erkende trainingsaanbieder.

Aanvullende bronnen

Aan het einde van elke module worden lijsten met aanbevolen aanvullende informatie weergegeven als u meer wilt weten over een onderwerp.
Deze informatie is vaak afkomstig van fabrikanten of gespecialiseerde verenigingen.

Alle bronnnen zijn gerecenceerd door ons panel om te zorgen voor technisch advies en informatie van goede kwaliteit, zodat ze een goede uibreiding bieden op ons e-learningprogramma.

Opname als een link betekent niet dat de producten worden goedgekeurd en er zijn geen commerciële links met een van de genoemde bedrijven.

Aanbevolen browser

De e-learningmodules en bijhorende inhoud kunnen best bekeken worden met:

Gebruiksvoorwaarden

De REAL Alternatives e-learning materialen worden kosteloos ter beschikking gesteld voor educatieve doeleinden en mogen niet worden verkocht, afgedrukt, gekopieerd of gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. Alle materialen blijven eigendom van het Institute of Refrigeration (UK) en partners. Materialen zijn ontwikkeld door experts en zijn onderworpen aan een grondige collegiale toetsing en testen, maar het IoR en partners accepteren geen aansprakelijkheid voor fouten of weglatingen. © IOR 2015, herzien 2017

Voltooiingscertificaat

U kunt een voltooiingscertificaat downloaden nadat u alle pagina's van alle 9 e-learningmodules hebt voltooid. De certificaten zijn beschikbaar via het menu Startpagina links, onder uw gebruikerspictogram in het gebied Skills en certificaten.
Opmerking: om het volledige REAL Alternatives 4 LIFE CPD (Continued Professional Development) certificaat te behalen, moet u een praktische training en beoordeling volgen bij een van onze geautoriseerde trainingsaanbieders. Zie de website op www.realalternatives.eu voor een lijst met beschikbare trainingslocaties.